Wie kan bij mij terecht?

Ik richt mij tot individuele (jong)volwassen personen met psychische klachten van emotionele, relationele, werkgerelateerde en/of existentiële aard. Ik geef enkele voorbeelden: een gebrek aan zelfvertrouwen, relationele problemen, bindingsangst, een gevoel vast te zitten in negatieve gevoelens en patronen, een identiteitscrisis, een gebrek aan levensvreugde, je weg niet vinden in het leven, een gebrek aan controle over jezelf, jezelf niet goed snappen, ontevreden zijn over jezelf, vast blijven hangen in het verleden, het ervaren van een belemmerend gevoel door je perfectionisme, sociale angst, een burn-out, een bore-out, een moeizaam rouwproces, iets niet kunnen loslaten of het gevoel hebben het leven even niet aan te kunnen ... ik help je er graag bij.

Laat je zeker niet afschrikken wanneer je probleem zonet niet opgelijst werd. De lijst is niet compleet. Je hoeft ook niet zozeer een probleem te hebben. Iedereen die helderheid wenst te scheppen in de eigen gedachten, gevoelens, behoeften en patronen is welkom. Ben je niet zeker of je bij mij aan de juiste deur aanklopt? Geen probleem: in een vrijblijvend eerste gesprek kunnen we er samen achter komen of ik voor jou al dan niet een meerwaarde kan betekenen. Wanneer ik aanvoel of inschat dat de behandeling van jouw moeilijkheden buiten mijn competenties ligt, dan verwijs ik je graag door naar een geschikte collega psycholoog. Dat jij op de best mogelijke manier geholpen wordt staat voor mij voorop.

Wat mag je van mij verwachten?

Tijdens een therapeutisch traject gaan we voornamelijk in gesprek met elkaar. Maar wat is nu precies het verschil tussen een gesprek met een vertrouwenspersoon uit je omgeving, zoals bijvoorbeeld een goede vriend(in), en een gesprek met mij?

Je mag van mij een onvoorwaardelijk accepterende, begripvolle, en eerlijke houding verwachten. Wat ook je gedachten of gevoelens zijn, je kan ze in volledig vertrouwen beleven en bespreken, zonder je zorgen te moeten maken over de reactie. Ik oordeel niet en probeer steeds actief naar je te luisteren. Ik help je helderheid te scheppen in je behoeften, gedachten, gevoelens en (gedrags)patronen door het gesprek te structureren en het opwerpen van kritische, helpende vragen. Ik tracht je uit te dagen in je manier van denken en durf je respectvol confronteren waar ik denk dat het nuttig zou kunnen zijn. De gespreksruimte fungeert als een veilige plaats waar je tot rust kan komen, waar je volledig jezelf mag zijn en waar de drempel om gedachten uit te spreken, gevoelens te verkennen of gedragspatronen in vraag te stellen, aanzienlijk wordt verlaagd.

Naast het voeren van gesprekken met jou, maak ik geregeld ook gebruik van opdrachten of oefeningen. De bedoeling hiervan kan variëren: soms stimuleert het te komen tot inzichten, soms helpt het nieuwe inzichten in de praktijk te brengen. Dit kan zowel tijdens sessies als tussen twee sessies door.

Voorts streven we tijdens een begeleidingstraject altijd concrete behandeldoelen na.

Klik hier voor meer informatie over het verloop van een therapeutisch traject.

Mijn visie

Als klinisch psychologe begeleid en stuur ik het therapie-proces. Wanneer je bij me langs komt, blijf jij echter ten allen tijde deskundige en expert van je eigen leven, gevoelens en gedragingen. Ik geloof dat duurzame verandering plaatsvindt wanneer we samenwerken en onze expertise bundelen.