Mijn naam is Dorien

Ik ben geboren in 1994 en woon in Hasselt. Ik behaalde in 2019 een masterdiploma Klinische Psychologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Voor ik aan deze opleiding begon, behaalde ik reeds een bachelordiploma in de communicatiewetenschappen. Ondanks dat ik dit nog steeds een interessant werkdomein vind, is mijn interesse steeds meer gegroeid in de richting van wat mijn hart al lang weet dat het wil: mensen helpen. Enkele jaren later ben ik nog steeds erg blij met deze keuze. Ik voel me thuis in het eindeloos boeiende domein dat de psychologie omvat.

Introspectie zit in mijn natuur. Ik denk vaak na over mezelf, de wereld en de ander. Mijn persoonlijke zoektocht naar zingeving en geluk neemt in mijn leven een prominente plaats in. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat ook de gevoelens, gedragingen en gedachten van anderen mij eindeloos boeien. Ik hou ervan te luisteren naar anderen en anderen hulp te bieden, op welke manier dan ook. Hier hoef ik geen moeite voor te doen: ik ben oprecht geïnteresseerd.

Opleidingen, vormingen en interesses

  • Master in de Klinische Psychologie (2019)
  • Ervaring als klinisch psychologe op een residentiële opnamedienst voor stemmingsstoornissen (Klinische stage, 2017-2018)
  • Specifieke vorming rond burn-out, The Human Link (2019)
  • Gedragstherapeut i.o. (Postuniversitaire opleiding KULeuven, 2020-)
  • Werkzaam als klinisch psychologe in een psychosociaal revalidatiecentrum (2021-).
  • Werkzaam als klinisch psychologe en loopbaancoach bij praktijk Kurago (2023-).