Te lang doorgegaan

Je bent te lang doorgegaan. Je voelt je mentaal en lichamelijk uitgeput. Je ervaart een aanhoudende negatieve gemoedstoestand. Je voelt je onbekwaam en erg gedemotiveerd. Het voelt zo intens aan dat je niet meer weet wat je kan doen om je beter te voelen. Rust alleen helpt niet meer. Je hebt hulp nodig.

Wat is een burn-out?

Je prestatieniveau is optimaal wanneer je positieve stress ervaart. Wanneer je echter te veel en te langdurig stress ervaart, kan dit leiden tot lichamelijke en emotionele vermoeidheid en uitputting. Vooral problemen op het werk of een scheve werk-privébalans, maar ook aanhoudende familiale en persoonlijke problemen kunnen voor een stevige kortsluiting in je functioneren zorgen. Wat vaststaat is dat het ontstaan van een burn-out steeds te maken heeft met een samenloop van omstandigheden en factoren. Het betekent zeker niet dat je zwak bent. Het kan iedereen overkomen. 

Mogelijke klachten bij een burn-out zijn: futloosheid, uitputting, vermoeidheid, een leeg gevoel, een angstig gevoel, gevoelens van schaamte of schuld, een opgejaagd gevoel, het gevoel te falen, onzekerheid, een gebrek aan zelfvertrouwen, het gevoel machteloos te zijn, ongedurigheid, concentratieproblemen, besluiteloosheid, moeilijk kunnen slapen, cynisme, sneller dan anders geïrriteerd zijn, ... 

Ben je niet zeker of je een burn-out hebt? Samen zoeken we het uit in een vrijblijvend eerste gesprek.

Wat helpt?

Er bestaat veel onbegrip rond burn-out. Laat dit je niet tegenhouden om hulp te zoeken. Een burn-out is behandelbaar!

Samen werken we rond het in kaart brengen van de factoren die geleid hebben tot jouw burn-out (geen één is dezelfde!). We gaan in op jouw specifieke moeilijkheden en stemmen de behandeling hierop af. Daarnaast focussen we op het inbouwen van meer balans en zelfzorg in je leven, op een betere afstemming tussen lichaam en geest (welke signalen geeft mijn lichaam en hoe ga ik hiermee om?) en op het verkrijgen van een beter begrip van jezelf, je werkgerelateerde én persoonsgebonden noden en behoeften. Kortom, we zoeken samen uit hoe jij de regie op je leven terug kan winnen.