Inzicht vergaren in jezelf

Je vraagt je af waarom je op een bepaalde manier hebt gereageerd in die ene situatie. Waarom bepaalde patronen zich in je leven steeds weer lijken te herhalen. Je vraagt jezelf af wie je nu eigenlijk écht bent en wat je nu eigenlijk écht wil in het leven; en of er misschien een logica zit achter de gedragingen die je stelt en de manier waarop je je verhoudt tot je jezelf en je omgeving. 

De basis voor persoonlijke ontwikkeling ligt in het vergaren van zelfkennis. Dicht bij jezelf staan en jezelf goed begrijpen stelt je in staat makkelijker keuzes te maken en authentieker in het leven te staan. Door zicht te krijgen op je persoonlijke valkuilen, maar ook op je krachten, sta je bovendien veerkrachtiger in het leven. 

Ik stel jou vragen of we laten de bal rollen op basis van wat jij inbrengt. We brengen je persoonlijke behoeften en noden, de waarden waarmee je in het leven staat, je persoonlijkheidsstijl, je gedragspatronen, je relatiepatronen, je manier van communiceren, de manier waarop je omgaat met tegenslagen (we noemen dit je coping-stijl), je compensatiestrategieën, en nog veel meer, in kaart. Door erover in gesprek te gaan onderwerp je jezelf aan een grondig introspectief onderzoek. Dit is confronterend, maar steeds ook verhelderend en gericht op het vergaren van inzicht zodat je hiermee aan de slag kan buiten de therapieruimte. Ik fungeer doorheen het proces als je persoonlijke spiegel en klankbord