Relationele moeilijkheden

Ik gebruik de term 'relationele moeilijkheden' om alle moeilijkheden aan te duiden die zich primair afspelen binnen de relatie tussen jou en de ander. Ik schets enkele situaties:

De communicatie met je partner, beste vriend(in) of collega loopt stroef. De relatie met je partner is niet meer wat het ooit geweest is. Je ziet je partner nog graag, maar twijfels over de toekomst steken de kop op. Je hebt geregeld ruzie met anderen en vraagt je af of het misschien iets met jou te maken heeft. De relatie tussen jou en je beste vriend(in) dooft uit en je hebt het er lastig mee. Je vindt het moeilijk om iemand toe te laten in je leven. Misschien heb je wel bindingsangst. Je hebt moeite met het verwerken van je relatiebreuk. Je vraagt je af waarom je altijd op 'de verkeerde' valt. Je vindt intimiteit maar niets. Je bent verliefd op iemand, maar het is niet wederzijds. Je hebt moeite met het stellen van grenzen tussen jezelf en de ander. Je voelt je onbegrepen of niet gezien door iemand, ...

Voor elk van deze problemen of moeilijkheden, maar ook voor moeilijkheden die zonet niet werden opgelijst, kan je bij mij terecht. Samen zoeken we in een vrijblijvend gesprek uit wat ik voor jou kan betekenen. 

Koppeltherapie

Ik werk zelf niet met koppels. Indien je geïnteresseerd bent in koppeltherapie verwijs ik je graag door naar een geschikte collega psycholoog. Het kan echter nuttig zijn om bij relationele moeilijkheden naast koppeltherapie ook individuele therapie te volgen.