Stop met aardig zijn (leestip)

Thomas D'Ansembourg schrijft in zijn boek 'Stop met aardig zijn' over het belang van het leren (h)erkennen van je eigen behoeften en het leren communiceren van deze behoeften op een duidelijke en 'geweldloze' manier. Lees: de soort communicatie die je relaties met anderen een stuk makkelijker maakt en de kans op misverstanden minimaliseert.

In het boek reikt de auteur je op een heldere en toegankelijke manier concrete handvaten aan om je deze manier van communiceren eigen te maken. De auteur pleit er finaal voor dat mensen weer écht worden, weer écht leren zeggen wat ze denken en wat ze precies nodig hebben - in plaats van steeds alleen maar aardig te zijn, andermans behoeften voorop te stellen of de vrede te bewaren zonder meer.

Warm aanbevolen leestip voor iedereen die moeite heeft met 'nee' zeggen, andermans behoeften iets te vaak voorop stelt, wat assertiever wil worden of duidelijker en efficiënter wil leren communiceren over de eigen behoeften.

 

"We hebben de behoefte onszelf te vinden, ons stevig in onszelf te verankeren en te voelen dat wij het zijn die praten en beslissingen nemen, en niet onze gewoonten, onze conditioneringen of onze angst voor de blik van de ander."

- Thomas D'Asembourg

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.